Workshops

 

 

 

 

 

Baby massage: workshop 

 45 min workshop min 5baby's - max 8 baby's

Babymassage is een zachte massage van het hele babylichaampje; d.m.v. langzame, liefdevolle ritmische bewegingen maak je contact met je baby.

Het is een nieuwe manier van contact maken met je baby en om je liefde als ouder voor het kind echt uit te drukken, de baby zal dit als positieve prikkeling op zijn/haar lichaampje gaan ervaren.

Het is niet voldoende om alleen lief te zijn voor je kind, je moet het ook voortdurend laten voelen door te knuffelen en te masseren. 

Het is ook een weldaad bij postnatale depressie.

Doelgroep

Babymassage is een leuk geschenk voor de mama, maar ook leuk om aan te leren aan papa’s, oma’s of opa’s.

Deze workshop is geschikt voor baby’s vanaf 1 maand en wordt aan huis privé gegeven maar kan ook aan een kleine groep jonge ouders gegeven worden in mijn praktijk of privé bij iemand thuis.
Denk eraan, wanneer je baby voor de 1ste maal gemasseerd wordt, is het mogelijk dat hij of zij dit niet de volledige duur toestaat. Babymassage moet rustig opgebouwd worden. Vooraleer ik kom, zorg je dat jouw baby reeds enige tijd gegeten heeft en niet te moe is. Een hongerige, vermoeide baby laat zich niet masseren. Zorg voor een goed verwarmde kamer zoals bij het geven van een badje. Masseren gebeurt op een warmwatermatrasje dat ik meebreng, op de grond of op een tafel of verzorgingskussen.

Inhoud

In deze korte cursus leren we de (nieuwe) moeder om haar baby of kleuter op de juiste manier te masseren. De cursus Babymassage is gebaseerd op de Shantala massage en is oorspronkelijk een vorm van totale en ontspannende lichaamsmassage voor baby’s, die in India deel uit maakt van de dagelijkse verzorging.

In de korte versie van de Shantala Babymassage cursus leer je het volgende:

  • houding bij het masseren
  • gebruik van oliën
  • enkele specifieke massagetechnieken
  • volledige massage van het babylichaampje


Kosten

Workshop € 10/baby  (2e baby broer of zusje; halve prijs)     

Duur: 45 min

Indien gewenst kan de workshop ook aan huis doorgaan dit vanaf 5 baby's.

Optioneel: aankoop syllabus tegen een kleine meerprijs.