Behandelingen

 

 

 

 

 

Fasciabehandeling

Tijdens mijn deeptissue- en sportmassage werk ik indien nodig met 'Ergon IASTM Techniek'.

Dit is een techniek gericht op het fascia waarbij ik gebruik maak van speciaal ontworpen klinische instrumenten.

Hiermee kan het littekenweefsel en de fasciale beperkingen/ verklevingen in zachte weefsels en langst de fasciale meridianen behandeld worden.

Het is ook een weldaad bij spierpijnen en stijfheid, we kunnen hiermee de 'spiertonus en spierpijn verminderen - de range of motion van gewrichten herstellen' waardoor de functionaliteit na een aantal behandelingen sterk verbetert.

Met het extra gebruik van de tools kan ik mijn behandelingen nog meer diepgang geven op de plaatsen waar het weefsel dit nodig heeft.

 

 

 

 

 

 

Sport- deeptissue massage & kinesiotaping

Dit is een therapeutische massage gericht op de specifieke zones, en bestaat uit zowel een stimulerende massage; om het lichaam voor te bereiden, als een curatieve massage; om de herstelprocessen te stimuleren. 

Indien nodig (op aanvraag) maak ik extra gebruik van kinesiotape.

De tapetechniek gaat de stimulerende werking, die we door middel van de sportmassage hebben geactiveerd, na de behandeling verder doen inwerken op het lichaam, wat het herstel kan bevorderen.

Het is een nieuwe manier van taping dat helpt bij het positief beïnvloeden van de natuurlijke genezingsprocessen.

De tape kan zowel op circulatie- als neuro sensorisch niveau werken en wordt in de eerste plaats dus gebruikt om de spier te activeren of te ontspannen.

In mindere mate wordt deze tapetechniek gebruikt om te fixeren (wat de klassieke witte sporttape doet), waardoor het behoudt van de functionaliteit van het bewegingsapparaat blijft!

 

 

 

 

 

 

Polarisatiemassage

Door het uitstralen van polariteit via 'polarisatiemassage' helpen mijn handen voor het ontstaan van diepe genezende ontspanning op alle niveaus en wordt je levenskracht gestimuleerd.

Polarisatiemassage is een techniek waarbij er zowel op lichaam- als energetisch niveau  gelijktijdig wordt gewerkt, dit gebeurt tussen de verschillende polen van het lichaam, hierdoor wordt de relatie tussen lichaam, emotie en geest hersteld.

Wanneer een van de drie uit balans is geeft dit een energie ophoping (ook blokkade genoemd) en dan ontstaat er ergens anders in het lichaam een tekort.

Een polarisatiebehandeling zorgt ervoor dat de energiestroom tussen de polen weer op gang gebracht wordt door middel van rustige oppervlakkige bewegingen, wat de weg vrijmaakt om emoties te verwerken, gedachten die voor blokkades zorgen op te heffen en de innerlijke energiestroom te herstellen zodat het helingsproces kan beginnen.

 

 

 

 

 

 

Therapeutische ontspanningsmassage

Deze massage richt zich op het gehele of partiële lichaam. Het is een diepgaande ontspannende therapeutische behandeling die ervoor zorgt dat het lichaam volledig tot rust wordt gebracht en stress afneemt en spanningen in het lichaam kunnen verdwijnen. 

 

 

 

 

 

Zwangerschapsmassagetherapie.

Je kan als toekomstige mama bij mij genieten van een deugddoende therapeutische ontspanningsmassage van het volledige lichaam (indien gewenst ook je buik) of van een partiële massage. 

Een massage tijdens de zwangerschap heeft een positief effect op het verloop van de zwangerschap, op de bevalling en op de verbinding met je kind na de bevalling. 

Deze massage is vooral gericht op het aanpakken en voorkomen van lichamelijke klachten die tijdens de zwangerschap kunnen ontstaan, het zorgt voor:

 • verbetering slaapcomfort
 • stressvermindering
 • bekkenklachten
 • rugpijn
 • algemeen goed gevoel tijds de zwangerschap

Opgelet: Raadpleeg altijd eerst je huisarts of gynaecologe bij twijfel of bij medische klachten!

 

Indien gewenst geef ik ook graag extra tips aan de partner om zijn vrouw tijdens de arbeid bij te staan met massage op rug/bekken/enz...

 

 

 

 

 

 

Babymassage: individueel of als workshop 

Babymassage is een zachte massage van het hele babylichaampje waarbij je d.m.v. langzame, liefdevolle ritmische bewegingen contact maakt met je baby.

Het is een nieuwe manier van contact maken met je baby en om je liefde als ouder voor het kind echt uit te drukken. De baby zal dit als positieve prikkeling op zijn/haar lichaampje gaan ervaren.

Het is niet voldoende om alleen lief te zijn voor je kind, je moet het ook voortdurend laten voelen door te knuffelen en te masseren. 

Daarbij kan het ook een weldaad zijn wanneer je als mama kamt met een postnatale depressie.

Op het einde van de 3 sessies ontvang je een syllabus waarin zowel de grepen als de voor- en nadelen duidelijk in uitgelegd worden. Indien je deelneemt aan de workshop is deze syllabus voor een kleine meerprijs ook te verkrijgen.

 

 

 

Hotstone massagetherapie

Dit is een intensieve warmte massage met een weldaad voor lichaam en geest.

De massage wordt gegeven met afgeronde basaltstenen die opgewarmd worden tot een temperatuur van 45°. Het geeft niet alleen verlichting bij spanningen maar zorgt ook voor een diepe relaxatie waardoor een enorme energieboost wordt gecreëerd.

Hotstone massage: deugddoende massage die verlichting kan geven bij:

 • vermoeidheid
 • stramme spieren
 • slechte bloedsomloop
 • hoofdpijn
 • stress

 

Opgelet:

deze massage is niet geschikt voor:

 • zwangere vrouwen
 • mensen met hartklachten
 • personen die lijden aan kanker

 

 

 

 

 

 

 

VRT: Verticale reflextherapie voor nek-, schouder-, rug- en andere klachten:

Het is een andere therapie dan voetreflexologie:

 • de cliënt staat recht
 • reflexoloog zit geknield voor de cliënt
 • alle reflexzones worden behandeld via de dorsale voet
 • het is een snelle, zeer efficiënte behandeling omdat de behandeling gebeurt in gewicht dragende positie waardoor de zenuwuiteinden dan gevoeliger zijn, wat meer en een snellere reactie geeft
 • het is een diepgaande en zeer efficiënte techniek dat preventief kan gebruikt worden omdat het hele lichaam wordt gestimuleerd zichzelf te genezen en de gezondheid in stand te houden. 

Er wordt steeds synergetisch gewerkt en het kan vrijwel onmiddellijk resultaat geven.

Het is aan te raden bij: 

 • orthopedische problemen
 • pathologische emotionele indicaties
 • burn out
 • fibromyalgie 
 • migraine
 • cvs
 • spijsverteringsklachten
 • darmklachten
 • tinitus
 • rugklachten
 • nek- en schouderklachten

 

 

 

Functional Training

Dit is een training gericht op hoe je lichaam gemaakt is om te functioneren en waarbij ik je persoonlijk zal begeleiden om de disbalans in je lichaam terug te herstellen. Het is de ideale voorbereiding om terug aan de slag te gaan met je sportwens (lopen, pilates, yoga, fitness, mountainbike, koersfietsen,...)

Het is een bewegingsgerichte spier-, gewricht - en snelheidsspecifieke training met als doel:

 • het verbeteren van specifieke bewegingsvaardigheden zoals je die in het dagelijks leven nodig hebt,
 • het verbeteren van de bewegingsefficiëntie van je lichaam, 
 • het wegwerken van onstabiliteit in je lichaam,
 • het neurologisch resetten van verzwakte vergeten spieren/ spiergroepen,
 • je lichaam terug op de juiste manier gebruiken.

Je krijgt een oefenschema voor 1 week mee naar huis om de oefeningen op eigen tempo en in je eigen omgeving vaardig te worden en zo terug bewust te worden van bepaalde vergeten spieren of spiergroepen die zorgen voor de balans in je lichaam (na een tijdje worden deze uitgebreid zodat u 2 à 3 weken verder kan op zichzelf).

Deze manier van training is zeer efficiënt voor mensen met aspecifieke rug-, nek- en schouderklachten.

Wil je dus graag terug beginnen met sporten, wandelen of lopen, maar heb je lange tijd niets meer gedaan omwille van steeds terugkerende aspecifieke pijn of klachten, neem dan gerust contact op met mij. We zullen dan samen bekijken wat mijn sportbegeleiding voor jou kan betekenen.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Vanaf mei 2023: Pilates work-out max 5 personen (life of online te volgen)

Pilates is een bewegingsmethode die ontwikkeld is door Joseph Pilates. Het is dé core stability training als basis voor alle trainingen, sporten, dans en yoga. Wat deze bewegingsmethode zo bijzonder maakt is dat hij helemaal aansluit bij mijn visie rond functional training.

Joseph Pilates geloofde erin dat elke beweging vanuit een centraal punt komt, namelijk je core = het centrum van je lichaam = 'het powerhouse'.

Als je de spieren van je centrum goed aanspant - juist gebruikt - zou dat ten goede komen aan de gewrichten waardoor we minder last van slijtage krijgen. 

Een sterke kern geeft je met elke activiteit meer kracht en balans, het vermindert risico op blessures. Daarom is het zo goed om deze stabiliteit van je kern te trainen; 'ook het korset van spieren rondom je rug, buik en heup/bekken genoemd.' Deze spieren gebruiken we dagelijks bij vrijwel alles wat we doen. 

In combinatie met ademhaling, beweging en houding is dit de basis van een goede gezondheid. 

Het bestaat uit een unieke serie van fysieke oefeningen welke helpen bij het verbeteren van de houding, coördinatie, balans, kracht, flexibiliteit en ademhaling. 

 

 

 

 

 

 

 

Ontspanningscoach voor kinderen (vanaf juni 2023)

In mei 2023 staat de opleiding tot ontspanningscoach voor kinderen @'t klein geluk op mijn bucketlist. 

Ik heb hiervoor gekozen omdat ik alle doelgroepen graag zou willen bereiken en vooral wil kennismaken met verschillende werkvormen om ook de kinderen te leren ontspannen. 

Doel van deze opleiding: kinderen begeleiden in het bewust worden van hun eigen lichaam, leren spanningen in hun lichaam aanvoelen en hun grenzen aangeven.

Ook het aanreiken van tools om meer rust te vinden in hoofd, lichaam en hart kan op die manier preventief werken aan stressreductie en psychosomatische klachten verminderen.

Ouders krijgen tools mee om thuis met hun kind ontspannend aan de slag te gaan.